Aktiviter och näringsrik mat

I denna blogg tas det upp hur viktigt det är med aktiviteter för ungdomar och att vissa aktiviteter tar lite längre tid att arrangera. Eftersom det är av stor vikt att ungdomar rör på sig mer än vad de gör i dag, finns här bra förslag på aktiviteter. Du får även veta vart du ska vända dig för att själv ordna en aktivitet som kanske en föreläsning eller utflykt. Bokcirkel är en sak som passar både ungdomar och vuxna. Biblioteken brukar starta en cirkel varje höst och vår. Du får tips om roliga utflykter skolan kan ordna och där det är viktigt med samarbete, något som kan ge nya vänner och stoppa mobbning.

Coronatider

Denna sommar 2020 när det råder coronapandemi och resandet begränsas är det extra svårt med aktiviteter. Många ungdomar är vana att resa utomlands med sina föräldrar, se en annan kultur och bada i havet. Andra är vana att vara i sina far- och morföräldrars sommarstuga eller i familjens. Det kan vara svårt i år, och då har de flesta kommuner i Sverige ordnat med arrangerade aktiviteter på hemmaplan. Ungdomarna kan lära sig spela fotboll, simma, orientera, segla och mycket mer. De flesta aktiviteter är gratis och alla ska känna sig välkomna även om de bara vill leka lite med en fotboll.

Mat

Bloggen tar också upp hur viktigt det är att ungdomar får i sig näringsrik mat. Tyvärr äts det i dag alldeles för mycket skräpmat som kan leda till onödiga sjukdomar i framtiden. Exempel på vad som kan göras för att skapa en bra måltid kan du läsa om i bloggen.