Aktiviteter i coronatider

Sommaren 2020 ser helt annorlunda ut än vad vi är vana vid. Även om alla måste leva annorlunda måste barn och ungdomar ändå få tillgång till aktiviteter denna sommar. Nu när Gröna Lund, Liseberg och många andra ställen som barn älskar att besöka är stängda, har de flesta kommuner i Sverige gjort allt vad de kunnat för att hitta roliga aktiviteter på hemplan. Många barn är vana att åka utomlands med sina föräldrar, uppleva andra kulturer och bada i havet, medan andra åker till eget sommarhus eller till far- och morföräldrarnas sommarhus. Alla som är friska och inte har några symptom på covid-19 får resa fritt i Sverige och det underlättar lite. Det finns mycket att göra utomhus där ingen folkträngsel finns. Man kan gå ut i naturen och besöka platser barn- och ungdomarna aldrig sett förut. Det kommer att gå att ladda ner en app för att se vilka badstränder som har trängsel och vilka som har inte har. På så sätt går det att planera baddagarna.

Utomhusaktiviteter

Det är väldigt viktigt att både barn och ungdomar får vistas utomhus även om det råder coronapandemi. Ingen mår bra att vara inne en hel sommar utan att få D-vitamin från solen. Vissa kommuner ordnar med fotbollsskolor både för ungdomar som redan har spelat fotboll och för dem som är helt nybörjare.

IFK Stockholm Summer Camp

Erbjuder under sommaren fotbollsaktivitet som riktas till barn och ungdomar som inte har någon tidigare erfarenhet av fotboll, kanske vill de bara spela boll med andra vänner eller så kanske de vill utveckla sina fotbollskunskaper. Det viktigaste är att barnen och ungdomarna kommer ut i solen. IFK erbjuder två träningspass om dagen och det är vuxna, välutbildade tränare som finns till för barnen. IFK Stockholm erbjuder också spontanfotboll för alla ska få möjlighet att prova på fotboll utan att vara medlem i klubben.