Både unga och gamla älskar knivar

Det är många som kommer ihåg exakt när de fick sin första kniv. När du var lagom gammal för att kunna hantera en själv. Innan dess var det träning som gällde. Först måste du lära dig respektera knivar, för du kan skada dig. Men om du använder dem på rätt sätt är de både praktiska och roliga att ha. Speciellt om du lär dig tävla med dem.

Idag finns det massor med olika knivar att välja mellan. Både de vanliga, som morakniv och fällknivar. Men också sådana som har sitt ursprung i andra länder. Traditionellt har de eventuellt använts som vapen, det är ganska vanligt. Nu för tiden är de mer för tävlingar eller bara för att ha det kul. Om du trivs med knivar är utbudet verkligen stort, det finns något för alla smaker.

Leva livet med kniv

En kniv kan vara ett redskap, ett verktyg som du brukar till något speciellt. Laga mat, skära slyn på tomten, när du fiskar, och så vidare. Men en kniv kan också vara något du leker med, det kan vara en sport. Att kasta kniv är en klassiker. Sedan finns det andra sporter eller aktiviteter du kan göra med en kniv. Bland annat finns det tävlingar där du måste känna din kniv, för att ta dig igenom vissa hinder på så kort tid som möjligt. Ta dig en titt på balisong trainer.

Vad allt det här har gemensamt är att du måste lära dig hur kniven fungerar. Du kommer inte långt med ett redskap eller verktyg om du inte har ett grepp om dess potential. Det kan låta högtravande att säga så om en liten kniv, men det ligger mycket i det. Om önskar göra så mycket som möjligt på den tid du har samt utan att anstränga dig allt för mycket gör du väl i att veta vad du har i handen. Läs om pojken som tycker om att göra knivar.

Knivar i samhället

Att knivar är en del av livet är solklart. Du tänker säkert inte ens på det, men använder en minst varje dag. Om inte annat när du äter middag, bordsknivar är också ett viktigt redskap. Kanske inte något du samlar på, som en del gör med lite finare knivar. Men ändå en vanlig del av vardagen. Om du är duktig på att berätta kan du vinna en kniv.

Samtidigt som du lär dig hur du ska bruka kniven kan det vara bra att veta vad lagen säger. Får du ta den med dig ut i svampskogen? Kan jag ha en kniv i väskan när jag åker tunnelbana? För det mesta är det ingen som frågar dig vad du har med dig. Men om du skulle hamna i en knivig situation kan det bli aktuellt med att tillämpa lagen. Därför är det bäst att veta vad som gäller redan från början.

På vissa tågstationer har de en kontroll, du får absolut inte ta med dig kniv på tåget. I stället för att bli av med din kniv när den konfiskeras, är det då bättre att lämna den hemma. Du har själv ansvar för att veta vad som gäller, vilka regler du förväntas följa. Eftersom alla generationer antingen älskar eller i alla fall använder kniv, är det här något som gäller för alla.