Bokcirkel eller quiz för ungdomar

Några andra trevliga saker som arrangeras av föreningar eller en själv är till exempel bokcirkel eller mat- och vinkväll med quiz om exempelvis musik.

Bokcirkel

Det här med att diskutera en bok har funnits i många år och är ett populärt arrangemang. De flesta bibliotek brukar börja en bokcirkel på hösten och våren och deltagarna är i alla åldrar och kön. Deltagare brukar läsa en bok som har valts av kursledaren eller så har deltagarna bestämt boken tillsammans. Man ska antingen läsa ett visst antal sidor till nästa träff och diskutera det man läst eller får man ett visst antal veckor på sig att läsa ut boken för att sedan samlas och att diskutera den. Det är intressant att höra hur en och samma bok kan uppfattas olika; vad en läsare tycker är viktigt kan vara helt oväsentligt för en annan. Vissa tycker att boken var väldigt bra att ger den högsta betyg, medan andra tyckte att den var dålig och ger den ett lågt betyg. Det är det som är tjusningen med en bokcirkel, att alla får säga sitt om innehållet och inget är rätt eller fel.

Ungdomar kan även själv ordna en bokcirkel, under vinterhalvåret kan man träffas hos varandra om det går. Under sommaren är det mysigt att sitta på ett kafé utomhus, vid en badstrand, eller någonstans där en fikakorg kan tas med. Ungdomar tycker ofta om fantasy och science fiction och kring dessa böcker finns det mycket att diskutera.

Quiz

Om du är över 18 år och får besöka en pub, kan du besöka den när de anordnar quiz. Puben brukar ha billigare mat, öl och vin under dessa kvällar och dricker du inte alkohol finns givetvis andra alternativ. Dessa kvällar brukar vara roliga och bjuda på mycket skratt, vanligtvis handlar quizet om musik. Ibland tävlar du själv mot de andra och ibland i grupper mot andra grupper. Quiz är ett omtyckt nöje.