Smarta sätt att motivera

Det finns olika sätt att motivera människor. I vissa länder använder de hot, med en polisstyrka som ser till att folk följer lagen. Även om det fungerar är det inte riktigt så de flesta önskar leva. I stället kan motiveringen vara positiv, vilket är till nytta för alla parter. Som när du förväntar dig en belöning eller ett pris om du kommer i mål. Den där bonusen som vissa företag ger sina anställda.

Erfarenheten visar att du faktiskt får mer gjort med positiv motivation. Det finns en anledning till att moderna verksamheter månar om sina anställda. Ger dem förmåner av olika slag. Allt från fruktkorgen till en weekend med kickoff och spa. På senaste tiden även spelifiering, som ju inte är en punktinsats utan ett kontinuerligt sätt att arbeta på. Med goda resultat, inklusive ökad produktivitet.

Vad är gamification?

Det som på svenska kallas för spelifiering är i enkla ordalag när du spelar dig igenom dina uppgifter. Producenterna har tagit konceptet från videospelen som ju är så vanliga. Var och varannan människa spelar på sin fritid. Det är så vanligt att du inte tänker närmare på det längre. Det här har de utvecklat till ett sätt att motivera dina medarbetare. Allt fler företag satsar på spelifiering eller gamification.

Dina arbetsuppgifter är invävda i ett spel. Du tävlar antingen mot dig själv eller dina kamrater. Ni kan vinna olika priser, och gå vidare till en högre nivå. Det är inte alla företag som ger en finansiell bonus, men det gör ingenting. Själva upplägget är något som folk trivs med och som gör att de blir mer effektiva på jobbet. Forskarna ser närmare på spelifiering.

Inte bara på jobbet

Både barn och vuxna är vana vid att spela videospel av olika slag. Det där med att övervinna utmaningar och gå vidare till en högre nivå är lockande. Du kan sitta en hel helg och spela om du inte är försiktig. Och det har visat sig fungera mycket bra för att hjälpa studenter lära sig nya saker. Spelifiering kan öka motivation för eleverna.

När du leker dig igenom en lektion eller ett kapitel så lär du dig utan att du märker det. Det mesta blir enklare att göra när du tycker något är roligt. En del läroinriktningar tar fasta på det där med personliga milstolpar eller anpassad undervisning, bland annat Montessoriskolan. Med spelifiering behöver du inte gå till en speciell skola utan kan göra det lite roligare för dina elever på plats.

Att motivera sina anställda, eller eleverna, är viktigt. När folk trivs på jobbet så minskar sjukfrånvaron, och produktiviteten ökar. Det är en vinnarsituation för alla parter. Du kan få folk att göra saker genom påtryckningar eller rentav hot. Men det allra bästa är när de blir belönade för vad de gör, förutom varje månad när lönen kommer.