Utomhusaktiviteter för ungdomar under coranatider

Det är ännu viktigare än någonsin att få ut ungdomar denna sommar när det råder pandemi. De kan inte bada och resa med sina föräldrar som de är vana vid och därför har de flesta kommuner i Sverige varit extra noga med att arrangerat roliga saker på hemmaplan. Smedjebackens kommun är en av dessa som arrangerar ”Sommarkul” och de har utökat sitt utbud av aktiviteter som även kommer att hålla på hela sommaren. Tidigare år har dessa arrangemang varit i två veckor men i år kommer de att ha aktiviteter hela sommarlovet. Smedjebackens kommun anser att det är extra viktigt att det finns arrangerade aktiviteter på hemmaplan så alla ungdomar har en chans att komma ut i naturen och även lära känna andra ungdomar de kanske aldrig annars skulle gjort.

Herosområdet

I detta område kommer det hållas roliga aktiviteter under sommaren 2020. De ansvariga kommer tillsammans med feriearbetande ungdomar att arrangera olika aktiviteter. Herosområdet kommer vara bas för ”Sommarkul” men aktiviteter kommer även ske utanför området. Ledarna här har i samarbete med kommunens olika föreningar satt ihop ett program där ungdomar erbjuds flera kostnadsfria aktiviteter. Det kan till exempel vara orientering, segling och tennis. Ungdomar som inte vet vad de vill syssla med är välkomna ändå, kanske bara för att spela fotboll eller vad de nu tycker verkar intressant, det väsentligaste är att ungdomarna kommer ut i friska luften.

Simskola

För barn från sex år och uppåt arrangeras under vecka 26 en simskola som är kostnadsfri och för barn bosatta i Smedjebackens kommun och en föranmälan krävs. Just denna sommar är det perfekt att lära sig simma inför alla kommande somrarna.

Idrottsskola

Unders veckorna 31–32 arrangeras en idrottsskola där lokala klubbar deltar, berättar och visar upp för ungdomarna hur deras sport fungerar. Det är exempelvis tennis-, friidrotts-, handbolls- och fotbollsklubbar. Även detta arrangemang kräver en föranmälan men allt annat kul är kostnadsfritt.